Stojací lampy do obývacího pokoje jako příjemný i praktický pomocník

Rozhodl jsem se letos koupit stojací lampy do obýváku, ovšem otázka zůstává – kde. Nabídka je obrovská a eshopů nabízející interiérová svítidla je nespočitatelně. Nakonec jsem raději dal na doporučení kamaráda, který si oblíbil internetový obchod www.uni-svitidla.cz a udělal jsem dobře. Přehledná nabídka zboží a skvělé ceny.

20150131160419Nezbývá než se rozhodnout – stojací lampa se stmívačem nebo stojací LED lampa se stmívačem. Budu raději preferovat LED technologii, je dražší, ale investice do ledek se vždy vyplatí. Zejména oceňuji dlouhou životnost LED svítidel, výrobci garantují až 100 000 hodin při teplotě 25°C. A co je nejpodstatnější – úspora financí za elektrickou energii. LED diody spotřebují desetinu energie oproti vláknové žárovce.

Stojací lampa se stmívačem i bez něj

Přítelkyně se divila, proč mám v hledáčku právě stojací pokojové lampy se stmívačem. Jde nejen o elegantní, ale také o praktické svítidlo. Stmívače se dají jednoduše nastavit podle toho, jaké silné světlo chcete a jeho intenzitu můžete dokonce programovat v závislosti na úrovni denního světla.

20150131160409A tady je zřejmé, že tak snížíte náklady na osvětlení. Co víc! Jeden stmívací systém může být použitelný i pro čtyři různé světelné zdroje, například v obýváku můžete propojit stolní lampu se stropním světlem, osvětlením obrazů, ale i se standardními lampami. A samozřejmě intenzitu osvětlení světla je možno měnit i dálkovým ovladačem.

Stylová a praktická oblouková stojací lampa massive

Nakonec jsem neodolal a ve virtuálním košíku skončila i oblouková stojací lampa massive. Pochlubil jsem se svou objednávkou svítidel v práci – započala diskuse, zda je lepší klasická žárovka nebo zářivka. Velmi mě překvapila nevědomost kolegů. Někteří vůbec nevěděli, že zatímco běžná žárovka vyrobí ze spotřebované energie 92% tepla, tak pouze 8% přemění na světlo, halogenová je o něco úspornější. Nejúčinnější jsou však zářivky, které při stejné intenzitě osvětlení ušetří až 81% energie. Člověk se učí celý život!