Proč mít doma bidet

Málokdo z nás používá místo toaletního papíru bidet, přitom ve světě jde o věc, kterou lidé používají celkem běžně a nad kterou se nikdo nepozastavuje tolik, jako u nás.

Snad každý z nás, pokud má na výběr, sáhne raději po toaletním papíru a použití bidetu mu přijde naprosto nepraktické a k ničemu. Dost možná bidet nemáte z toho důvodu, že byste jej neměli kam dát, ale ono existuje i velmi praktické bidetové sedátko. To kromě místa a většího prostoru v koupelně, nabízí i mnohem více funkcí, než klasický bidet. Jediné co potřebujete, je elektrická zásuvka u záchodové mísy a také přívod vody. Toto sedátko pak snadno nainstalujete na vaši toaletu.

Vybrat si můžete z několika druhů těchto sedátek. Nejzákladnější funkce, kterou je zařízení vybaveno, je základní funkce sprchy a trysky. Všechna zařízení mají funkci čištění, kdy se sama vyčistí jak tryska, tak i ramínko. Mezi standardní funkce pak patří také i sušení. Ty vychytanější modely nabízejí samočistící trysku na nerezovém vysouvacím ramínku, samozřejmostí je základní sprcha a pak také masážní sprcha. Mezi další přednosti patří sprcha s pulzací a fén.

Můžete si také nastavit intenzitu sprchového proudu, teplotu vody a teplotu fénu. Dokonce můžete mít i sedátka, která jsou vyhřívaná. Další výhoda je odsávání pachu. Oblíbené funkce si pak máte možnost nastavit do paměti.

Kdo ocení bidetové sedátko nejvíce?

Jsou to hlavně starší lidé, postižené osoby, těhotné ženy, ženy, které zrovna menstruují, protože tímto způsobem se budou cítit čisté a svěží více, než když použijí pouze toaletní papír. Je totiž pravda, že při menstruaci se máme potřebu neustále mýt, abychom na sobě necítily krev a tímto způsobem, zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Po použití WC tak budeme mít vždy příjemný pocit z toho, že jsme čisté.

Popřemýšlejte o této variantě i vy. Uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe po použití toalety a že vám bude bidet příjemný.