Moderní zabezpečení domu nabízí kamerový systém

Procento kriminálních činů nejen u nás neustále roste. Protože je drzost a vychytralost mnohých zlodějů neskutečná, je třeba se proti tomu odpovídajícím způsobem bránit. Jedním z nejvíce efektivních způsobů ochrany je, nejen pro komerční objekty, kamerový systém. Kamerové systémy se ale stále častěji prosazují i v osobním využití. Jejich používání v rodinných domech a bytech stále roste na popularitě a rozhodně se není čemu divit. Není totiž výjimkou, když si kamerový systém lidé instalují i na parkoviště před svým panelákem. Už z toho je více než patrné, že je důležité být maximálně opatrný. Zloděje už častokrát nezastaví ani plot a za ním hlídací pes. Jestliže si přejete svůj majetek a rodinu ochránit skutečně na co nejvyšší úrovni, není od věci se obrátit na odborníky a nechat si udělat bezplatný návrh na instalaci kamerového a elektronického zabezpečovacího systému. Už samotný pohled na kameru či sirénu může případného pachatele odradit.

Kamerové systémy neboli CCTV (Closed Circuit Television), jsou jedním z prvků elektronických zabezpečovacích systémů (EZS), sloužících nejen k ochraně našeho soukromého vlastnictví, tedy majetku, ale také nás samotných. Pracují na principu přenosu a záznamu obrazu. Díky kamerovým systémům můžeme sledovat aktuální dění ve střežených prostorách, či si záznam přehrát zpětně.

Kamerové systémy se běžně skládají ze tří základních částí. První část, pochopitelně ta nejdůležitější, je samotná kamera. Při jejím výběru bychom měli být více než obezřetní. V dnešní době dělíme kamery na tři základní typy, a to na analogové kamery, IP kamery a HD SDI/CVI kamery. Při jejich výběru nezapomeňte zohlednit i jednotlivé parametry a podpůrné funkce. Mezi ty nejdůležitější patří rozlišení a světelná citlivost. Druhou část kamerového systému představuje zařízení, na kterém je možno sledovat výstup, tedy obraz, z jednotlivých kamer. Jedná se o monitorové zařízení, konkrétně tedy o TV, PC, mobil, tablet apod. Třetí a poslední částí je záznamové zařízení (rekordér), díky kterému jsou nahrávky uchovány pro případnou pozdější kontrolu. Kamerový systém je samozřejmě možno rozšířit i o další zařízení, jako je mikrofon nebo reproduktory. Vše záleží na přáních zákazníka.

Profesionálové jsou zárukou kvality a bezpečí

Jestliže máte rodinný domek s celkem rozlehlým pozemkem či zahradou, je nutnou podmínkou pro kamerový systém sestavení profesionálního posudku dané lokality. Jak asi tušíte, celá projekce a samotné zapojení kamerového zabezpečovacího systému je poměrně náročnou záležitostí. Nutností je maximálně profesionální přístup. Každý jednotlivý dům, byt, zahrada, či pozemek má svá specifika, které je nutné včas odhalit a podle nich následně nastavit správnou kombinaci všech zabezpečovacích prvků.

Doporučujeme se s dotazy o zabezpečení objektu obracet přímo na odbornou a proškolenou společnost, která se může pochlubit dostatečnými referencemi. Taková firma vám může také poskytnout dostatečný servis, údržbu a také doladí kamerový systém podle vašich představ. Stejně tak může váš kamerový systém napojit na pult centralizované ochrany (PCO) a v případě jakéhokoli narušení bude vyslána na dané místo zásahová jednotka v podobě profesionální fyzické ostrahy.

Pult centrální ochrany, neboli PCO, je kontrolním stanovištěm specializované bezpečnostní agentury. Jsou na něj napojeny jednotlivá elektronická zabezpečení, jako jsou kamery a alarmy, které jsou pod neustálým dohledem proškoleného pracovníka této bezpečnostní agentury. Právě díky tomu je možné při jakémkoliv problému okamžitě jednat.

Výhodou propojenosti jednotlivých složek pultu centrální ochrany (PCO) je možnost rychlého vyhodnocení situace a zjištění, zda jde o planý poplach, nebo je třeba urychleně jednat. Mezi jedny z nejdůležitějších úkolů pracovníka patří zejména vysílání agentů bezpečnostní agentury na místo v co nejkratší době od zjištění možného problému, kdy se hraje doslova o minuty. Pro každého uživatele by měl být při výběru bezpečnostní agentury nejdůležitějším kritériem skutečnost, jestli umožňuje propojení kamerového systému také s PCO.

Drát nebo bezdrát?topsecurity.cz_Kamerove systemy-kamera2

Přemýšlíte, jak se rozhodnout? I v tomto ohledu je na místě vzít si rady od profesionálů k srdci. Jak drátový, tak i bezdrátový kamerový systém má své výhody a nevýhody. Největší výhoda drátového systému je jeho celkem nízká pořizovací cena. Na druhé straně bezdrátový systém nabízí celkem slušnou svobodu při změně rozestavění a to hlavně bez dalších dodatečných stavebních úprav.

Pokud ještě váháte, zda si pořídit či nepořídit kamerový bezpečnostní systém, možná bude rozhodujícím faktem to, že ho lze propojit s tísňovou linkou, s pultem centralizované ochrany a také s vaším mobilním telefonem.

Můžete tak skrze mobil, PC, tablet apod. sledovat on-line přenos. Uložené nahrávky využijete i jako důkazní materiál či pro jednání s pojišťovnou.

Spolehlivý kamerový systém? Jedině od TOP Security!

Spolehlivý kamerový systém od TOP Security – jak na to:

  1. Kontaktujte nás, popište problematiku, kterou chcete řešit.
  2. V domluvený čas se k Vám přijedeme podívat. Vyhodnotíme současný stav objektu, doporučíme optimální řešení v poměru cena/efektivita s ohledem na požadovanou náročnost obsluhy a další požadované parametry.
  3. Do 24 hodin předložíme vypracovaný návrh včetně cenové nabídky (vše zdarma).
  4. Pokud se rozhodnete s námi spolupracovat, zajistíme kompletní realizaci včetně výchozí revize a odborného zaškolení obsluhy.
  5. Následné služby, které Vám garantujeme, a můžete jich využít:
  6. a) dlouhodobý servis (tj. dlouhodobě servisovatelný produkt)
  7. b) sepsání servisní smlouvy, která vedle zvýhodněných cen zahrnuje také:

– expresní servisní zásahy do 6, 12 a 24 hodin

– hlídání zákonných revizí a jejich realizace

– držení dispečinku 24/7