Tipy, jak na úspory energií v domácnosti

Moderní trendy v oblasti bydlení ukazují, že se dá bydlet tak, abyste za energie nemuseli platit desítky tisíc korun ročně. Je ale nutné investovat do moderních prvků. Nemáte-li přehled, využijte internetový portál E.ON Rádce.

Web E.ON Rádce je dobrým pomocníkem pro všechny z vás, kteří hledí na ekologii a zároveň mají snahu snížit náklady na provoz domácnosti. Jde o kombinaci chytré online encyklopedie, vyhledávače a poradenských služeb.

Od FV panelů až po tepelná čerpadla

Na portálu najdete užitečné informace o zařízeních, která lze instalovat do rodinných domů a bytů. Kupříkladu se jedná o fotovoltaické panely. Dokážou vyrábět elektřinu ze slunečního svitu, jež je pak použitelná přímo v domácnosti. Díky tomu se dům stává téměř nezávislým na dodávkách energií od běžných dodavatelů, kteří si za energie účtují mnohdy poměrně vysoké ceny.

Dalším dobrým příkladem, jak ušetřit, je montáž tepelného čerpadla. Domácnosti, jež takovéto zařízení využívají, dosahují úspory energií v řádech desítek procent. Na E.ON Rádci se dozvíte, jak jednotlivé druhy tepelných čerpadel v praxi fungují, nechybí zde ani příklady výpočtů, kolik se díky nim dá ročně či měsíčně ušetřit peněz.

Bezplatné rady a pomoc – to nabízí E.ON Rádce

Veškeré údaje na webu jsou zcela zdarma, služba funguje bezplatně. Pokud vám na portálu něco chybí, můžete osobně kontaktovat poradce, kteří vám zodpoví vaše otázky. Navíc mohou sestavit analýzu energetické náročnosti vašeho rodinného domu, případně poradí s podáním žádostí o dotace, které jsou na moderní prvky typu tepelných čerpadel poskytované ze strany státu, respektive Evropské unie.

Tepelná čerpadla, solární panely a další inovativní prvky vás samozřejmě i v případě dotace budou něco stát. Prakticky u všech ale platí, že jde o poměrně rychle návratné investice, takže se jejich pořízení zcela jistě vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *