Erotické masáže – proč je olej tak důležitý?


Existuje mnoho důvodů, proč se olej u erotické masáže používá.

· Za nejdůležitější vlastnost lze považovat kluzkost, kterou olej poskytuje a která je nejen u erotických, ale u všech masáží nezbytná. Ruce nebo jiné části těla, kterými se masíruje, musí ladně klouzat po těle. Nesmí vznikat velké tření, které by mohlo být pro masírovaného nepříjemné. Příjemnější pocity díky oleji lze pak pocítit i při masáži intimních partií.

· Další důležitou vlastností a výhodou některých olejů je to, že působí afrodiziákálně. Mezi afrodiziaka se neřadí pouze potraviny, ale i vůně. Když se tedy vybere ta správná, vzrušení může být ještě větší.

· Přírodní oleje obsahují spoustu látek, kterými se pokožka vyživí a zanechají ji hladkou a jemnou.

Jak vybrat vhodný olej

Ne každý olej bude vyhovovat každému člověku. Chce to trochu zkoušení a pátrání, než najdete ten správný přímo pro vás. Na každého může stejný olej působit jinak, jednomu voní, druhému ne, jeden pocítí větší vzrušení, s dalším to ani nehne. Přednost by se měla dát přírodním esenciálním olejům, které nejsou znehodnoceny chemií. I tak se ale může stát, že vznikne alergická reakce, proto je nutné být obezřetní. Upřednostňovat by se měly jednodruhové oleje před již předem smíchanými směsmi. Ty si může v případě zájmu smíchat každý sám doma.

Oleje s afrodiziakálními účinky

Vybírat můžete z mnoha druhů olejů, které působí jako afrodiziaka.

Santalové dřevo

Santalové dřevo představuje jeden z nejstarších materiálů, které byly používány pro výrobu parfémů. Tato vůně uvolní svaly, napětí, mysl a sníží krevní tlak. Dokáže člověka naprosto uvolnit po celém dni plném stresu. V Indii se často používá ve slavné směsi aytar. Výborně se hodí na tantrickou masáž, o níž si můžete přečíst zde.

Růže

Romantický olej, kterému se často přezdívá olej lásky. Díky němu se otevře srdce, které je poté schopno přijímat lásku a sílu. Člověk začne milovat sám sebe a zbaví se pocitů méněcennosti a strachu, tím se mu zvýší sebevědomí. Kromě toho vyvolává touhu, zvyšuje produkci spermatu a zlepšuje funkci dělohy.

Levandule

Vůně, která vyvolává jak pocit naprostého uvolnění, tak vášeň.

Jasmín

Známá afrodiziakální vůně jasmínu pomůže cítit se vyrovnaně, odstraní nervozitu a stres. Pokud chybí ve vztahu vášeň, jasmín bude správnou volbou.

Skořice

Skořicový olej přivede do života trochu tepla a pěkně ho okoření. Zažene pocity stereotypu a povzbudí kvalitu sexuálního života. A navíc – každý miluje vůni skořice.

Ylang Ylang

Vůně s afrodiziákálními účinky, která pomůže i se zlepšením nálady. Povzbuzuje touhu k milování a lze díky tomuto oleji prožít opravdu hluboký, intimní sex, protože má uklidňující účinky na nervový systém. Zlepšuje cirkulaci krve, z čehož mohou těžit jak muži, tak ženy. Využijí to třeba při stimulaci intimních bodů, jako jsou například prsa a bradavky. Více informací o stimulaci těchto bodů najdete ve článku.

Pozor na kondomy

Je nutno mít na paměti, že oleje narušují strukturu latexových kondomů, tudíž se nesmí používat společně. Jestliže se kondom musí použít (u nových známostí, při nakažení sexuálně přenosnými chorobami), musí být vyroben z jiného materiálu než latexu. Ty se běžně vyrábí pro lidi s alergií na latex, takže nebude s jejich sháněním problém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *