Jak si zařídit zimní interiér

Sněhová nadílka je letos velmi mírná a tak bychom si mohli zimu udělat alespoň v interiéru. Důležité je zvolit si chladnou barvu. Jde o barvu bílou, stříbrnou, světle modrou, šedou, nebo i starorůžovou. Abyste nedoplnili domácnost hřejivou atmosférou, tak se vyhněte barvám jako je zlatá, červená, žlutá a hnědá.

Stříbrná barva svými odlesky dodá velmi příjemnou a třpytivou atmosféru. O Vánocích je stříbrná barva důležitá a tak je vyhledávanou právě při dekorační výzdobě. Některé prvky doma můžete nechat i po odstrojení vánoční výzdoby. Do interiéru pak lze přidat i bílou růži a jehličí. Velmi zajímavým prvkem jsou krajky na ubrusech, ale i na záclonách.

Pomocí sněhu ve spreji si můžete zasněžit i různé věci v domácnosti, velmi pěkně vypadají i zasněžená okna, pozor však na to, jaký sprej použijete. Mohlo by se stát, že se vám z oken bude velmi těžko odstraňovat. Zasněžené větvičky se dají koupit i hotové.

Náš tip: Milujete originální a vlastnoručně dělané dekorace, ale neumíte malovat? Nevadí. Díky sadě na malování podle čísel si budete moci vytvořit svůj obraz. Uvidíte, že díky této sadě vám to půjde samo.

Vyhněte se křiklavým barvám, velmi pěkně vypadá kombinace šedé a bílé. Dekorace by měla být jemná a něžná. S výzdobou to ale nepřehánějte, měla by být nenásilná a zajímavá. Každopádně by jejím cílem mělo být to, aby zaujala a aby se líbila na první pohled. Chcete-li mít originální místnost, musíte nad tím dost přemýšlet a také se nechat inspirovat.

O vánočním čase si můžete nechat svítit v interiéru i vánoční světýlka, ale v bílé barvě. Zimní výzdoba není jen otázkou Vánoc, ale i času, kdy už jsou tyto svátky za námi. Do příchodu jara můžete klidně v bytě tuto výzdobu mít. V momentě, kdy ucítíte, že vám jaro dýchá na záda, nebo že přicházejí Velikonoce, tak je na čase ji vyměnit.

Zimní dekoraci můžete vytvořit stejně zajímavě, jako kteroukoliv jinou. Jde o to, to dokonale promyslet a vědět si s výzdobou rady. Někteří mají na tyto věci cit, někdo si ale nemusí být v tomto směru jistý v kramflecích.