Krmivo pro psa vybíráme podle rasy, věku a velikosti

Majitelé velkých psů si nemusejí zoufat, že jejich psi sežerou více krmiva pro psy než malí psi. Proto si nepořizovali větší plemena, aby plakali nad výdělkem, velikostí misky a apetitem velkého psa. Obecně vychází, že třicetikilogramový pes sežere měsíčně granule o hmotnosti deset až patnáct kilo. Páníčci samozřejmě mohou kupovat no name krmení za 200 Kč/10 kg granulí, ale tyto granule neobsahují žádné výživné látky a pes může brzy začít chátrat, bude mu vypadávat srst, zhorší se mu hybnost kloubů a může se mu celkově zkrátit život.

Investujte do krmení, ušetříte za veterinu

Vyplatí se proto trochu si připlatit za měsíční dávku krmení, které se mnohdy prodává ve zvýhodněných akcích 1+1 a podobně. Za kvalitní granule o hmotnosti 15 kilo s vyváženým obsahem živin, minerálů, sušeného ovoce, zeleniny, bílkovin, ryb a s velkým podílem masa – až 70 procent zaplatíte okolo tisíce až 2000 korun. Ale máte jistotu, že co se týče krmení, udělali jste pro jeho zdravý vývin, růst kostí a celkově vynikající kondici, co jste mohli. Na jakosti krmiva pro psy závisí mnohdy délka života vašeho psa, případně nulová nemocnost. Investice do hodnotného krmení se vám pak vrátí v minimálních částkách za veterináře. Vždyť každý pejskař ví, jak útrpný je pohled na nemocného, či dokonce nemohoucího psa. Pes, jenž má problémy s pohybovým ústrojím, je polovičním psem.

Nevyhýbejte se domácí stravě, ale všeho s mírou

Samozřejmě můžete dávky granulí kombinovat s dávkami nekořeněné domácí stravy. Každý pejsek s chutí vymlaskne misku s těstovinami, ovesnými vločkami, kusem masa, to vše zalité vývarem, jejž máte připraven na polévku. Při domácí stravě ovšem nikdy nemáte jistotu, že váš pes – obzvláště velkého plemene – dostává všechny potřebné látky v odpovídajícím množství. Krmiva Taste of the Wild jsou koncipována pro velká psí plemena, pro malé psy i pejsky se specifickými požadavky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *