Jaké vánoční osvětlení do bytu vybrat?

 

Přemýšlíte nad vánoční výzdobou interiéru Vašeho domu, nebo bytu, ale nevíte, jaké osvětlení bude pro Vás to pravé? Na trhu je na výběr spousta nejrůznějších světelných řetězů, hvězd, postaviček a jiných svítících dekorací do Vašeho interiéru. V tomto článku si povíme, jaké vánoční svítící dekorace můžete do interiéru zvolit.

Svítící řetěz z LED diod na vánoční stromeček je dnes již klasikou

Ty tam jsou doby, kdy bylo třeba před každými vánocemi kontrolovat řetěz z klasických žárovek a několik jich vyměnit, aby se řetěz opětovně rozsvítil. Museli jsme být navíc velmi opatrní při ukládání, aby nedošlo k rozbití žárovek. V dnešní době je naprostá většina vánočních řetězů na stromeček vyráběna z LED diod, které mají prakticky neomezenou životnost (běžně udáváno 50 – 100 tisíc hodin) a navíc disponují několika dalšími výhodami (o 80- 90 % nižší spotřeba elektrické energie, než u klasických žárovek; pracují s nízkým napětím, které nemůže ublížit lidem, ani domácím mazlíčkům; při svícení se téměř nezahřívají, takže nehrozí riziko popálení). Pokud chcete vyzdobit Váš interiér spíše v luxusnějším, slavnostním duchu, pak lze doporučit především vánoční LED řetězy svítící teple bílou, nebo studeně bílou barvou. Zatímco teple bílá barva je podobná světlu klasických žárovek (světlo je mírně nažloutlé), studeně bílá barva je čistě bílá. V případě, že chcete dosáhnout spíše hravého vzhledu lze doporučit barevný LED řetěz.

Jaké další prvky vánočního osvětlení lze v interiéru využít?

Pokud nechcete zůstat jen u osvětlení vánočního stromečku světelným řetězem, pak můžete využít další světelné dekorace do interiéru. Kouzelné jsou především vánoční svítící hvězdy, které lze postavit např. na noční stolek, štědrovečerní stůl, skříňku, parapet apod., případně pověsit do okna, nebo nad dveře. Často je možno hvězdy zakoupit i v provedení s bateriovým napájením, které je vhodné všude tam, kde nemáte přístup k elektrické zásuvce. Další možnosti vánočních světelných dekorací do interiéru jsou pak svítící stromy, světelné deště, světelné kabely, lucerničky atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *