Co je nejdůležitější při výběru přikrývky a polštáře?

V útulné ložnici nesmí chybět pohodlná postel, heboučké přikrývky a polštáře. Dnes si osvětlíme, co je pro správný výběr těchto ložních doplňků nejdůležitější. V každém případě je nutné brát ohled na schopnost odpuzovat vlhkost, schopnost přizpůsobit se teplotě v ložnici během roku, ale také na lehkost, měkkost a objemnost přikrývky. V neposlední řadě nesmíte zapomenout na materiál, ze kterého je vyrobena. Za zmínku stojí rovněž hypoalergenní vlastnosti.

Materiál je klíčem ke spokojenosti

V posledních letech se roztrhl pytel s přikrývkami a polštáři z umělého vlákna. Nutno říci, že mají tyto modely skvělé izolační vlastnosti a nevyžadují náročnou údržbu. Nelze jim upřít i to, že padnou jako ulité do ložnic alergiků. Přikrývky z umělého vlákna ohromí svou lehkostí a hřejivostí. Duchny z husího peří anebo ovčí vlny jsou naopak pro alergiky naprosto nevhodné. Rozhodně mají své kouzlo, ovšem jejich údržba je složitější. Takovéto produkty dokonale zahřejí, ale člověk se pod nimi cítí naprosto stísněný. V tomto ohledů platí, čím více peří, tím více tepla.

Přikrývky podle ročního období

Každému přijde logické, že v zimě potřebuje teplejší přikrývky. V zimě byste se měli zaměřit na modely s gramáží od 350 g/m2 a v létě na gramáž 150 g/m2. Pro všechny, kteří hledají kompromis, jsou určeny celoroční produkty. Rozhodně byste se měli zaměřit i na povlaky na polštářky, protože vykouzlí z ložnice ideální místo ke spánku a relaxaci.

Lůžkoviny nakupujte s rozvahou

Pokud si nevíte s výběrem přikrývek rady, nechte si poradit od specialistů. Internetový obchod Rodinné balení patří ke stálicím českého trhu. Najdete zde bohatou nabídku bytového textilu. Nechybí povlečení, povlak na polštářek 40×40, přikrývky, ručníky a osušky, deky, prostěradla, galanterie a další zajímavé kategorie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *