Mobilní aplikace pomáhá spravovat finance a udržovat vám stály přehled

Nastává doba převahy mobilních telefonů. Jak ale využít možnosti mobilních aplikací na maximum a jak se nedat současně všanc nebezpečným situacím, které nastanou po ztrátě či odcizení vašeho telefonu? Čtěte dále a dozvíte se, jak si správně počínat.

Telefon pomáhá, avšak je třeba jej i chránit a počítat s jeho možnou ztrátou, která se může přihodit úplně každému. To vás však vůbec nemusí omezovat v jeho plném využívání a důvěře v něj vkládané.

Základním pravidlem, které je třeba přijmout, aby mobilní aplikace přinesla maximální užitek, je si uvědomit, že telefon je zde pro vás. Vy jste jeho uživatelem a máte právo na tu nejlepší službu, a tak se vyplatí nárokovat si jak při nákupu, tak následných instalacích ty nejkvalitnější služby a další možnosti. Rovněž je důležité si uvědomit, že pokrok se nedá zastavit a telefon se již stal plnou součástí našich životů, a je třeba se jej již nyní naučit maximálně využít, abyste tak byli i lépe připraveni na budoucnost.

Mobilní finanční aplikace se může po zásluze stát vaším nepostradatelným pomocníkem

I když nepatříte mezi osoby, které vyhledávají technologické vymoženosti, věřte tomu, že mobilní finanční aplikace vám může v mnoha praktických ohledech skutečně pomoci. Nevyplatí se ji tedy předem podceňovat. Umožní vám sledovat vaše příjmy a výdaje, takže můžete kdykoliv zkontrolovat svou bilanci před novým uvažovaným nákupem a zvážit v tomto světle i jeho nutnost.

Sledovat výdaje přes mobilní aplikaci tak může zachránit stabilitu rodinného rozpočtu. Zároveň vám usnadní placení faktur prostřednictvím čtečky QR kódů, která vše maximálně urychlí, a vy se již nemusíte zdržovat zadáváním konkrétních údajů do formuláře platebního příkazu.

Stejně tak vás mobilní aplikace rychle nasměruje k nejbližšímu bankomatu či k nejbližší kamenné pobočce vaší banky, potřebujete-li hotovost, zařídit přenastavení limitu čerpání či jinou specifickou službu. Výhodou mobilní aplikace je, že ji kdykoliv můžete mít u sebe. Pouhým vytažením telefonu z kapsy tak realizujete finanční transakce, aniž byste museli čekat, až budete moci zasednout ke svému počítači a spustit si internetové bankovnictví či osobně dorazit na kamennou pobočku banky.

Jak si mobilní aplikaci pořídit

Mobilní aplikaci si můžete jednoduše a zdarma stáhnout v obchodě Google Play, a to jak pro telefony typu Android, tak pro iPhone. Po stažení je pak ještě potřeba aplikaci aktivovat prostřednictvím internetového bankovnictví, kdy zadáte kód z ověřovací SMS, která je vám zaslána. Po dokončení tohoto kroku je vám již aplikace plně k dispozici.

Mobilní aplikace se nemusí samozřejmě týkat pouze finančních záležitostí, ale lze se pomocí ní učit cizím jazykům, trénovat si znalosti not, organizovat a upravovat vaše fotografie, zapisovat si své postřehy apod. Výčet možností je takřka nekonečný a existuje i mnoho tematicky zaměřených webů, kde je funkčnost aplikací sledována a průběžně vyhodnocována. Můžete na tyto rady odborníků dát a stahovat si pak pouze prověřené aplikace, a to jak ze strany odborníků, tak i nadšených laických uživatelů.

Ztráta mobilního telefonu a eliminace možných rizik

Nejen v souvislosti s ovládáním financí prostřednictvím mobilní aplikace napadá většinu lidí otázka, jak postupovat v případě ztráty telefonu a jak zabránit všem vzniklým rizikům. Prvním pravidlem je přiznat si možnost ztráty, protože existuje i nezanedbatelná skupina osob, které se domnívají, že ony telefon ztratit prostě nemohou, maximálně jim jej může pouze velmi šikovný zloděj zcizit. Avšak pravda je, že zapomenout či ztratit svůj iPhone může prakticky kdokoliv. Stačí jen časová tíseň či stres vlivem mnoha povinností, které je třeba prioritně vyřídit.

Prvním krokem je samozřejmě telefonát z jakéhokoliv v té chvíli dostupného jiného telefonu svému operátorovi, kde nahlásíte ztrátu svého mobilu. Současně vám bude telefon zablokován. Dalším krokem je pak rychlé přihlášení do internetového bankovnictví, kde zrušíte spojení mezi vaším mobilním telefonem a vaším bankovním účtem. Obvykle je to možné v sekci „nastavení“ či „zabezpečení“. Následně zadáte příkaz „zablokovat přístup“ a vaše finance již budou ochráněny. Současně je více než doporučeno změnit si hesla pro přístup do vašeho e-mailového účtu, Facebook apod.

Prevence je nejdůležitější

Jako vhodná prevence je doporučováno využít možnost GPS vyhledávání telefonu, který můžete už při koupi rovnou zaregistrovat na webu výrobce. Poté již bude snadnější vysledovat aktuální polohu mobilu a ztížit tak zloději jeho situaci. Tuto službu nabízí mimo jiné firmy Samsung, Apple, Microsoft a další. Stejně tak je vhodnou prevencí, o které každý ví, avšak málokdo ji skutečně důsledně dělá, zálohování všech kontaktů a údajů. Tak nemusíte být po ztrátě telefonu odříznuti od svých důležitých informací a předejdete tím mnoha zbytečným stresovým situacím.

Věříme, že při dodržování výše uvedených rad vás již strach z možné ztráty telefonu nebude jakkoliv omezovat při jeho plném využívání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *