Jaké vybrat regály pro efektivní skladování?

Základem každého efektivního skladování je promyšlený skladovací systém. Tím, že vaše vybavení skladů dobře naplánujete a vyberete, dosáhnete výrazných úspor místa, snadné obslužnosti regálů a jejich logického uspořádání ve skladu. To vše poté vede k efektivnějším materiálovým tokům a zrychlení celé výroby nebo prodeje.

Skladové regály na míru jsou nejlepším způsobem, jak vyřešit vaše skladování

Jaké regály budou ale pro váš konkrétní sklad těmi ideálními? Nejjednodušší cestou je sepsat si své požadavky na celkové rozměry, počet regálových sloupců, nosnost a počet polic a nechat si zhotovit regály na míru. Ať už potřebujete skladovat potraviny, výrobní materiál či cokoliv jiného, regály do obchodu a skladu, které splňují veškeré evropské normy a bezpečnostní požadavky, vám vyrobí společnost L.L.TRADE. Na jejích stránkách www.l-ltrade.cz naleznete kompletní nabídku.

Jaké regály jsou vhodné do skladu?

Obecně od regálů do skladu očekávejte vysokou nosnost, variabilitu rozměrů, snadnou a efektivní obslužnost a jednoduchou montáž. Díky bezšroubkovému systému většiny regálů máte možnost kdykoliv snadno a rychle nějaký regál přidat či odebrat.

Skladové regály velmi často fungují jako paletové regály. Používají se pro různé zboží uložené na paletách. Šířka a hloubka regálu je tak dána rozměry europalety, výšku lze pak libovolně nastavit od 1500 do 12 000 mm. Pro manipulaci s celými paletami bývají mezi jednotlivými sloupci širší uličky tak, aby se v nich mohly pohybovat vysokozdvižné vozíky a další manipulační technika.

Druhou možnost představují lehké skladové regály. Jedná se o policový způsob skladování. Rozměry jednotlivých polic se velmi různí. Obsluha takových regálů již probíhá ručně, není tak zapotřebí žádné manipulační techniky.

Ať už si vyberete jakýkoliv typ regálu do vašeho skladu, vždy vybírejte tak, aby zboží či materiál v nich byly uloženy přehledně, a obslužnost regálů byla co nejefektivnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *