Fototapety s přírodními motivy vnesou do vašeho domova nevídaný rozměr

Už se vám okoukaly staré zdi a chcete změnu? Pojďte se s námi podívat na možnosti, které vám nabídnou moderní fototapety na zeď s přírodními motivy. Uvidíte, že příroda na stěnách dokáže z vašeho domova udělat úplně nové místo.

Fototapety jsou v podstatě velkoformátové obrazy, se kterými můžete vyzdobit jakoukoli místnost. Vyzkoušejte například luxusní fototapety Komar, které najdete v sortimentu společnosti Barkotex. Tyto fototapety jsou vyvedeny v různých materiálech.

Fototapety podle materiálů

  • Papírové fototapety – papír patří ke klasickým materiálům. Není příliš odolný, snadno se poškrábe a nedá se omývat, ale na druhou stranu není drahý. Papírové fototapety jsou vhodné například do ložnic nebo pracoven.
  • Vliesové fototapety – tyto tapety jsou odolnější a vhodné do obýváků, pokojíčků nebo chodeb, kde se dá očekávat, že se o ně občas někdo opře nebo na nich zůstane cákanec. Jsou odolné proti oděrkám, dají se mírně omývat, snadno se lepí a opět odlepují.
  • Textilní fototapety – u těchto fototapet jde už o vyšší dívčí. Luxusní provedení je zárukou toho, že budete mít na zdi velmi dekorativní fototapety, se kterými rozhodně uděláte dojem. Skvěle se budou vyjímat v obývácích, ložnicích nebo pracovnách. Ani údržba není těžká. Textilní fototapety se dají omývat vlhkým hadříkem nebo přejet vysavačem. Dokáží také mírně izolovat.

Více o vlastnostech jednotlivých materiálů tapet si můžete přečíst v našem článku zde.

Přírodní motivy na fototapetách si zamilujete

Klasické tapety na zeď jsou sice nádherné a můžete si vybrat vzor, jaký chcete, ale teprve s fototapetami zjistíte, že stěny dokáží žít a váš domov může získat úplně novou atmosféru.

Obývák na kraji lesa

Ranní rozbřesk v březovém lesíku a teplé sluneční paprsky, které vás polechtají na tvářích můžete mít doma každý den s fototapetou probouzejícího se lesa. Ve vašem obýváku bude vždy příjemně, i když venku za okny bude pošmourno a mlhavo.

Probouzejte se v ložnici na okraji písečné pláže

Toužili jste vždy po životě v teplých krajinách a po tom, že budete večery trávit při hučení příboje a západu slunce nad mořem? Nic není nemožné. Fototapeta s motivem pláže a rudým sluncem nad obzorem dokáže vytvořit autentickou podívanou přímo ve vaší ložnici.

Dejte si šálek čaje ve stínu stromů

Rádi trávíte hloubavé večery s šálkem čaje nebo kávy a hledáte tiché místo, kde byste si odpočinuli? Ozdobte stěnu v jídelně nebo ve čtecím koutku fototapetou pokrytou lesy, tajemnými zákoutími, vodopády a jeskyněmi. Budete se cítit skoro jako ve fantasy románu plném elfů a víl.

Vstupte do ticha přírody

Vstupní hala vytváří dojem celého bytu a pokud ji ozvláštníte černobílou fototapetou s kmeny bříz a vysokou trávou, budete vždy po příchodu domů překvapeni poklidnou atmosférou, která vás obejme hned jak za sebou zavřete vchodové dveře.

Koupel v náručí pralesa

Záběry z amazonských pralesů, kde se lidé koupou v modré tůňce pod vodopádem jsou osvěžující. Proč si tedy neudělat malý prales v koupelně? Fototapeta plná kapradin a zurčících potoků udělá z koupelny doslova ráj na zemi.

Přesvědčili jsme vás, že s moderními fototapetami dokážete divy a místnosti s nimi dostanou jinou tvář? Udělejte si doma malou přírodní rezervaci a pusťte do interiéru svěžest, kterou příroda poskytuje, byť jen prostřednictvím tapet.

Mohlo by se hodit: Jaký materiál tapety zvolit do ložnice, obýváku, koupelny, dětského pokoje a dalších místností se dočtete v tomto článku.

 

 

Přečtěte si také: Jak snadno a rychle vyčistit koberec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *